נגרוני – קוקטייל נגרוני האריסטוקרטי עם הטעם הנצחי

קוקטייל נגרוני

נגרוני

קוקטייל נגרוני נחשב בעיני רבים כקוקטייל המשובח בעולם, וכמו דברים משובחים רבים אחרים, גם הוא מגיע מאיטליה, ויותר ספציפית – מפירנצה. אנחנו לא יודעים אם ביקרתם פעם בפירנצה, אבל כבירת טוסקנה אתם יכולים לתאר לעצמכם את היופי הקלאסי, והאמנות השופעת, שמושכת בסביבות 16 מיליון תיירים בשנה. העיר פופולרית, זה נכון, אבל את נגרוני עצמו, הקוקטייל שהגיע משם, כך מספרים, שותים הרבה יותר מ-16 מיליון אנשים בשנה, ובצדק.

מתוק וקליל, אבל עם נגיעה מרה וצבע חזק, ממש כמו החיים עצמם, שהאיטלקים אוהבים להקליל עם מעט מי סודה. אם לא טעמתם עדיין, מחכה לכם הפתעה מעניינת, וממש כמו וויסקי, יכול להיות שבהתחלה לא תבינו אותו עד תום. אל תרימו ידיים, ותזכרו שיש סיבה שהקוקטייל הזה זכה להצלחה כה גדולה בכל העולם, ומוגש בכל בר שמכבד את עצמו, בטח באירופה, וכיום גם בישראל.

אז מה הסיפור של קוקטייל נגרוני?

נגרוני הוא שם משפחה של שושלת אריסטוקרטים איטלקיים. הרוזן הספציפי שאחראי ליצירת המופת שהיא הנגרוני הוא לא אחר מאשר קמילו, לפחות כך מספרת האגדה. הרוזן הנ"ל חיבב מאוד לשתות אפריטיף מעורר תיאבון לפני ארוחותיו, כנהוג באותם הימים ובאותם המחוזות, ובטח באותם הבתים העשירים של מאות אחרות, שנגוזו.

לא רק אפריטיפים חיבב הרוזן השובב, אלא גם אלכוהול בכלל, ולכן חיפש לחזק מעט את המשקה החביב עליו – ורמוט מתקתק עם קמפרי ומי סודה, שהם מאוד פופולריים באיטליה, בעזרת מנה קטנה של ג'ין. התוצאה? היסטוריה!

מי יודע מה היה קורה אם הרוזן היה שופך קצת יותר מדי או קצת פחות מדי ג'ין לתערובת החביבה עליו, אבל מה שבטוח, הוא כנראה דייק. יש אנשים שיש להם את זה באלכוהול, ממש כמו טבחים שפשוט יודעים ליצור מנות משובחות.

הרוזן דייק בבקשתו, המשקה החדש התגלה כמופלא, מרענן וטעים במיוחד, ומיד תפס מקום של קבע גם בכוסו של הרוזן, וגם אצל אורחיו וחבריו, ובכל בתי הקפה בהם הרבה לבלות, וביקש את התערובת הספציפית שלו:

ג'ין: 30 מיליליטר – אלכוהול מזוקק מדגנים תוססים, יבש עד מאוד ואלכוהולי למדי, נפוץ בעיקר בקוקטיילים.

קמפרי: 30 מיליליטר – אפריטיף בעד עצמו, תערובת צמחים אדומה, מרה ומתוקה עם 25% אלכוהול ממילאנו.

וורמוט אדום: 30 מיליליטר – יין לבן מחוזק (16%-18% אלכוהול), שטעמו וצבעו מגיעים מהתבלינים השונים.

את התערובת מוזגים ישירות לכוס ערבוב עם קרח, ומערבבים היטב. את התערובת המושלמת יש להגיש בכוס אולד פאשן, שחייבת להגיע עם קוביית קרח וקליפת תפוז (יש כאלו שמעדיפים פלח תפוז).

הרוזן קמילו נגרוני עבר לא מעט בחייו, כולל מסעות בארה"ב ובקנדה, שם בילה את מרבית שנות העשרים של חייו, מגלה את עולם הקוקטיילים האמריקני, מבלי לדעת כי יום אחד הוא עצמו יביא לעולמנו קוקטייל משובח משלו.

תמונה: freepik.