שעורה בעין היא תופעה נפוצה ולא נעימה שנגרמת כתוצאה מסתימה בבלוטת שומן בעפעף. במקום בו נוצרה סתימה מצטברת מוגלה וזה בדרך כלל כואב ובעל מראה אסתטי לא נעים כל כך. אם את מזהה שבעפעף שלך יש נקודה נפוחה וכואבת, אם בקצה שלה יש נקודה צהובה, אם את חשה גרד או תחושת כבדות ולעתים הפרעה בשדה הראייה, יש סיכוי שאת סובלת משעורה בעין.
איך כדאי לטפל בשעורה בעין?
ראשית, מומלץ בחום לפנות לרופא כדי שיאבחן את הבעיה. לעתים, שעורה בעין היא תוצר לוואי של בעיה רפואית אחרת וכדאי להיות בטוחים מה גורם לבעיה. שנית, רופא העיניים שלך יוכל, בתום האבחון, להמליץ לך על טיפול אפקטיבי שירפא את העין.
חשוב לא להזניח את הבעיה. לעתים, שעורה בעין היא עניין כרוני שכדאי ללמוד כיצד לטפל בו באופן אפקטיבי ואילו צעדים לעשות כדי לא להחמיר את הנזק.
הרופא בדרך כלל ימליץ על קומפרסים חמים. מגבת טבולה במים חמים או ביצה קשה חמה עטופה במגבת יוכלו לרכך את האזור עם המוגלה ולעזור לנוזלים לצאת החוצה בעדינות. יש לשים לב שהמים או הביצה לא חמים מדי ולהיזהר מכוויה.
דבר נוסף שהרופא עשוי להמליץ עליו בשביל טיפול בשעורה בעין זו משחה אנטיביוטית שמכילה בדרך כלל סטרואידים. יש למרוח משחה לעיניים רק בהוראת רופא ולא לעשות זאת על דעת עצמך.
בנוסף, רופאים ממליצים לעתים לא למרוח על שעורה בעין משחות שמכילות רק אנטיביוטיה מכיוון שהשעורה היא אינה מחלה זיהומית. בנוסף, לאנשים רבים יש אלרגיה לחומרים אלו.
במקרים מסוימים ודי נדירים ימליץ הרופא על פעולה כירורגית לניקוז האבצס.
מה עושים עם שעורה בעין אצל ילדים ותינוקות?
הטיפול בשעורה בעין הוא בסך הכל אותו טיפול לכולם.
מתי אחלים?
בדרך כלל מצופה החלמה תוך מספר ימים.
האם אפשר למרוח איפור ולשים עדשות מגע כשיש שעורה בעין?
שאלה מצוינת. כשיש שעורה בעין כדאי להקפיד על כמה כללים:
- לא מומלץ למרוח עיפור.
- לשטוף ידיים היטב לפני ואחרי שנוגעים בעין כדי לא לגרום לזיהום.
- להימנע עד כמה שניתן מעדשות מגע. הגירוי והכאבים עלולים להחמיר בשל השימוש בעדשות.
יש סיכוי לסיבוכים בעקבות שעורה בעין?
ישנם מקרים חריגים במיוחד בהם עלול הזיהום בבלוטה עלול להתפשט לעפעף כולו ולאזורים נוספים בעין. במקרה כזה מומלץ לפנות בהקדם לרופא העיניים.
שווה גם לקרוא: קרטוקונוס והשתלת קרנית, כל מה שרציתם לדעת על טיפול בקרטוקונוס