Share
ברירת-מחדל  |  
 
 
 
הרשמה
 

להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 שלח
 

  סמבוסק מעלי מלוח - המתכון של בר

 מצרכים:
לבצק:
1 ק"ג קמח
רבע כוס שמן קנולה
מים
קורט מלח

למילוי:
4-5 כוסות עלי מלוח "בריאים"
1 בצל קצוץ
לתיבול: מלח, פלפל שחור ועוד..
כל דבר נוסף שאתם אוהבים ויכול להתאים (למשל- ביצה).

מחבת
שמן לטיגון

אופן ההכנה- בצק: 1. שמים בקערה את הקמח עם קורט מלח ומערבבים. (מומלץ להשאיר בשקית מעט קמח,למקרה שתצטרכו להוסיף).
2. מוסיפים חצי מכמות השמן שהכנתם בכוס ומערבבים.
3. מוסיפים כוס מים לבלילה ומתחילים ללוש היטב.
4. לשים את הבצק עד שנהייה אחיד, לא דביק מידי ולא יבש מידי. אם יבש- מוסיפים מעט מים, אם דביק- מוסיפים מעט מהקמח.

מילוי: 1. מטגנים במחבת בשמן את הבצל עד שמזהיב.
2. מוסיפים את עלי המלוח ומערבבים יחד עם הבצל.
•3. מוסיפים תיבול: מלח, פלפל.
4. מורידים מהאש.

סמבוסק: 1. מכינים "פיתות" עגולות וקטנות מגוש בצק שלא עולה על גודל כף יד.
2. על צד אחד מניחים מהמילוי, ומשאירים צד אחד ריק (חצי עם מילוי, חצי בלי).
•3. סוגרים את החצי הריק על החצי עם המילוי, סוגרים היטב בתנועה סיבובית של צביטה לאורך השוליים. חשוב לבצע בצורה טובה אחרת הם נפתחים בטיגון.
•4. מטגנים במחבת את הסמבוסקים עד שנהיים זהובים משני הצדדים.

                                                        בהצלחה ובתיאבון !



  הטיפ של פז בנימין


להכין פסטה כמו שמכינים תמיד פסטה.          
ושהיא מוכנה לסנן אותה מהמים אבל
להשאיר טיפ טיפה מים.
ואז להוסיף שתי כפות אבקת מרק עוף או בטעם אחר, לפי העדפתכם.
לבחוש היטב ויוצאת פסטה בתיבול מעולה בלי כל מאמץ.

                                                                       בתאבון!





דג במכסה מנוע (גלעד מאירי/בישולי דרך)

מצרכים:

•2 נתחי פילה סלמון בגודל בינוני (כ-10-15 סנטימטר)
½ פלפל צ'ילי פרוס דק
2 שיני שום קלופות ופרוסות דק
2 כפות טריאקי
מלח
פלפל שחור גרוס
חבילת עלי מנגולד
נייר כסף

אופן ההכנה:
1. בבית: מניחים מחצית מחבילת עלי המנגולד על משטח העבודה, ועל העלים מניחים נתח סלמון.
2. מעסים כף טריאקי בנתח הפילה ומתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס.
3. מניחים את פרוסות השום ואת פלפל הצ'ילי ומקפלים מעל את קצוות עלי המנגולד.
4. את כל המנה הזו עוטפים בנייר כסף. צורת העיטוף חשובה, משום שנייר הכסף מונע מרֵיחוֹת המנוע לחדור אל המנה. לכן יש לחתוך מלבן גדול של נייר כסף, ולהניח בקצה הנייר הקרוב לגוף את הדג העטוף בעלי המנגולד. עכשיו מגלגלים את הדג כלפי חוץ, אל קצה הנייר הרחוק מהגוף, כך שלפחות שתי שכבות של נייר כסף יעטפו אותו. לאחר מכן מקפלים את נייר הכסף משני צדדיו בקיפול דק אל מרכז הדג.
5. את מנות הדגים העטופים מכניסים לצידנית, ונוסעים ליעד הטיול.
6. בשטח: כ-25-60* דקות לפני ההגעה ליעד עוצרים בצד הדרך ופותחים את מכסה המנוע. את הדג מניחים על הקרבורטור, ובעדינות סוגרים מעליו את מכסה המנוע. כשמגיעים ליעד, פשוט פותחים מחדש את מכסה המנוע ומוציאים את הדג המוכן מתוך נייר הכסף.



* זמן הבישול, או זמן הנסיעה עם הדג, תלוי בעיקר בסוג הרכב. ברכבים שבהם יש כיסוי פלסטי מעל הקרבורטור, הפלסטיק מבודד חום, ובמקרה כזה יש להשאיר את הדג זמן ממושך יותר. לעומת זאת, ברכבים שבהם מניחים את הדג על מתכת, זמן הבישול מתקצר
                                                        בתאבון!


למתכונים נוספים באתר "בישולי דרך" -
www.outdoorscooking.co.il






עלי שוקולד  (גלעד מאירי/בישולי דרך)

מצרכים:
30 עלים שטופים ומיובשים*
100 גרםשוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
צידנית עם קרח


* לא כל עלה יתאים למתכון הזה. יש לבחור עלים בינוניים-גדולים, שלמים, נטולי מחלות וחזקים מספיק כדי לקלפם מהשוקולד.

אופן ההכנה:
1.  שוטפים את העלים ומייבשים אותם בנייר סופג.
2.  ממיסים את השוקולד. מאחר שהשוקולד צריך להתקשות לחלוטין ולא להפוך למרקם קרמי, לא משתמשים בחמאה אלא ממיסים אותו כפי שהוא. זוהי פעולה לא פשוטה, משום שהשוקולד יכול להישרף בקלות והדבר עלול להרוס את המנה ולהוביל לקרצוף מפרך של הסיר. לכן, יש להמיסו בשיטת "באן-מארי": לוקחים שני סירים, או סיר וקופסת שימורים שטופה; בסיר הגדול ממלאים מים ואילו בסיר הקטן או בקופסת השימורים מניחים את השוקולד; מניחים את הסיר עם המים על גזייה וממתינים דקות אחדות עד שהמים יתחממו (אך לא ירתחו). לאחר מכן, מחזיקים את המכל עם השוקולד כשחציו טבול במים החמים שבסיר הגדול, ומערבבים בו את השוקולד. ממשיכים לערבב עד שהשוקולד נמס לגמרי, ואז מורידים מהאש מיד.
3.  לאחר המסת השוקולד מורחים, בעזרת האצבע, שכבת שוקולד נדיבה ואחידה על כל עלה. לרוב העלים יש צד אחד בו ניכרת טקסטורה של "ורידים" וצד שני חלק יותר. את השוקולד יש למרוח על הצד ה"וורידי". לא מורחים את השוקולד על שני צדי העלה, אחרת יהיה קשה לקלף את העלה.
4.  לאחר שהמריחה על כל העלים הסתיימה, מניחים אותם על מצע קשיח. את המצע עם העלים מניחים בתוך צידנית קרה מאוד למשך שעה, עד שהשוקולד יתקשה.

5.  אחרי כשעה פותחים את הצידנית, אוחזים בגבעול העלה ומקלפים את העלה מהשוקולד. אם לא אוכלים את עלי השוקולד מיד, כדאי להניחם בצנצנת או בשקית ולהחזירם לצידנית כדי שהשוקולד לא יימס.


* לגרופיז של גיוונים בשוקולד כדאי להשתמש בעלי תבלין, שיעניקו ניחוח מיוחד לשוקולד (אין צורך לקלף את העלה מהשוקולד). עלים כאלה יכולים להיות עלי מנטה או עלי נענע גדולים, ואפילו בזיליקום, שמצליח להפתיע



למתכונים נוספים באתר "בישולי דרך" - www.outdoorscooking.co.il






מסטיק מאלת המסטיק/ מאיר שלו
החומרים- שרף של אלת המסטיק שכדי להפיק אותו יש לחרוץ חריץ אלכסוני בענף של העץ ולחכות מספר ימים או לטוס לקפרסין שם ניתן למצוא את השרף בכול חנות.
אופן ההכנה- שוטחים את השרף על פח או מחבת ברזל ומחממים על האש עד שהשרף הופך לנוזלי ואז מורידים אותו מהאש ונותנים לו להתקרר ולהתקשות.
ואז חותכים ולועעעעעסים!!!
 



 

לייבסיטי - בניית אתרים