Share
ברירת-מחדל  |  
 
 
 
הרשמה
 

להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 שלח
 

 המתכון של דותן גרבלי
המתכון מיועד עבור פוייקה בגודל                        
6 (הידוע בכינוי "אמשטק"), בנפח
של 14 ליטר - מיועד לכ 20 מנות.

מצרכים:

•3 כפות מלח גס
•1 כף פלפל שחור גרוס
•2 כפות פפריקה אדומה
•2 כפות פפריקה חריפה
•2 כפות כורכום
•חופן גרגירי הל

2 כפות כמון
7 תפוחי אדמה
6 ראשי שום
10 גזרים
8 בצלים
•4 סלק
4 קולרבי
1 ראש כרוב
•סלרי
•שאר ירקות שורש

•5 קישואים
3 פלפלים חריפים
5 בטטות
•3 ק"ג גרגרי חומוס מושרים במים 24 שעות (או כל קטנייה אחרת)
•3 כוסות אורז פרסי
1.5 כוסות שמן זית
2 ק"ג נתח בקר מס' - 8 שפונדרה

אופן ההכנה:
•לחמם את הפויקה על האש - גחלים רוחשות לבישול איטי - אין צורך במדורת ל"ג בעומר
ענקית
•לטגן את השפונדרה למשך דקה
•להוסיף את הבצל - לבחוש כל הזמן
•להוסיף את שאר הירקות - לאט לאט - כדי שלא יפלו מחוץ לפוייקה
•להוסיף את הקטניות - חומוס, פול, שעועית
•למלא את הפוייקה עד שהירקות טובעים במים
•להוסיף את התבלינים - לבחוש בעדינות
•למלא מים עד שפת הסיר
•לכסות
•לתת לפייקה להתבשל - להציץ מדי פעם ולהוסיף מים
•כאשר הסלק רך - הפוייקה מוכן - בערך שעתיים וחצי של בישול
•להוסיף 3 כוסות אורז ולהוריד מהאש - אופציונאלי לחלוטין



 
המתכון של אופיר זכרין

פוייקה מתוק עדין, טעם נהדר בפה!
המתכון מיועד לסיר פויקה בגודל 6

מצרכים:

5 תפ"א
4 בטטות
•4 גזרים
•3 בצלים
•3 ראשי שום
1 ק"ג אורז פרסי קלאסי
•8 כרעיים מפורקות
1 בקבוק 300 מ"ל רוטב טריאקי
שלושת רבעי כוס דבש
כוס צ'ילי מתוק
כ- 2 כפות מלח
כ- 2 כפות פפריקה מתוקה
בקבוק 1 של קולה
חצי כוס שמן קנולה\תירס

אופן ההכנה:
שמים את הסיר על האש (חשוב שלא תהייה אש גדולה אלא בעיקר גחלים!)
לאחר מכן שמים את השמן ולאחר כ 20 שניות מכניסים את הבצל שחתוך לפרוסות.
אחרי בישול של הבצל עד שהוא מזהיב נכניס את העוף תוך כדי ערבוב של העוף כדי שלא יישרף, בשלב זה נשפוך את הרוטב טריאקי ואת הדבש, יחד עם המלח והפפריקה.
אחרי ש "טגננו" את העוף כ 7 דקות על האש והוא מתחיל לתת צורה של מוכן נכניס את הגזר (חתוך לפרוסות),את התפ"א והבטטות (חתוך לקוביות), נערבב קלות ונשפוך את הקולה על הירקות,בשלב זה חשוב שהנוזלים יעלו מעל הקו של הירקות כדי שכל הירקות ייספגו מהנוזלים כך שאם הקולה לא מספיקה אפשר להוסיף עוד קולה או מים , בנוסף נשפוך את הרוטב צ'ילי וראשי השום פנימה (שלמים). לאחר כ 15-20 דק' של בישול מעקב וערבוב של הירקות בסיר נגיע לשלב שהירקות מתרככים .
בשלב הבא חשוב לראות שבסיר יש נוזלים כ 1 ס"מ מעל לירקות שופכים את האורז לתוך הסיר מחכים 7-15
דקות (שבהם בודקים שכמובן האורז לא נשרף ונדבק לדפנות הסיר)
ויש לכם פוייקה מתוק עדין וטעים!

בתאבון!





 

המתכון של רביד ליבנה
פויקה חגיגת בשר ברוטב קוקוס
(מתאים לסיר פויקה 3)
מצרכים :
•1.5 קילו פרגיות חתוכות לקוביות גסות
•1 קילו צלי בקר בחתיכות גסות
בצל
גזר
תפו"א/בטטה
•2 ראשי שום
תערובת גריסים לקדירה (אם אין אז גם תערובת קטניות יכולה לעבוד)
רוטב צ'ילי מתוק
•200 מ"ל דבש
בקבוק יין אדום זול
•2 פחיות חלב קוקוס (חלב, לא מי קוקוס)
שמן בישול
פטריות שמפיניון טריות חתוכות לרבעים
נקניקיות זוגלובק
ניתן להוסיף גם עשבי תיבול/תיבוליות לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מפרידים אסופת גחלים מין המדורה ומניחים עליה את הסיר משומן היטב. 
2. מטגנים את הבצל כ-10 דקות עד שמשחים.
3. אחרי השחמת הבצל מוסיפים את הבקר ובוחשים היטב במשך 3-4 דקות ע"מ לצלות את הבשר מבחוץ (אוטם את הבשר לבריחת נוזלים).
4. כאשר הבשר מושחם קלות מבחוץ שופכים חצי בקבוק יין ומניחים לבשר להתבשל בתוכו כמה דקות.
5. מוסיפים את הפרגיות, חלב הקוקוס, כחצי בקבוק של רוטב צ'ילי מתוק ואת הדבש ומערבבים היטב. אם יש תיבוליות ניתן להוסיף אותן כעת, אבל מפוררות.
6. לאחר שהתקבלה תערובת אחידה מוסיפים את הירקות חתוכים לקוביות. מוסיפים מים עד מעט מתחת לגובה הירקות ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת מאוזנת (שלא כל הבשר נמצא למטה והירקות למעלה).
7. סוגרים ומעמידים על הגחלים ללא מגע אש חשופה ל-30-45 דקות כאשר במהלכן מערבבים בצורה יסודית כל 10-15 דקות ע"מ ליצור בישול שווה לכל חלקי הסיר (תמיד יהיו חלקים שיתחממו יותר) ולמנוע הידבקות לדפנות.
8. מוסיפים את תערובת הגריסים/קטניות ומערבבים היטב. אם בשלב זה הירקות מתחילים "להעלם" סימן שהטמפ' גבוהה מדי ויש לגרוע כמה גחלים ולמנוע מגע אש חשופה בסיר. ניתן גם להוסיף מעט מים אם מפלס המים בסיר ירד.
9. מחזירים את הסיר לגחלים לשעה פלוס מינוס וממשיכים לערבב היטב כל 10-15 דקות.
10. 15-20 דקות לפני שהפויקה מוכן יש להוסיף את הנקניקיות והפטריות. ניתן לדעת את קצב התקדמות הבישול לפי טעימת הבשר. יש לשים לב שהנקניקיות זקוקות לבישול של 15-20 דקות בלבד לכן יש להשתדל "לנחש" את זמן סיום הבישול ולפיו להוסיף את הנקניקיות והפטריות. כאשר הנקניקיות מתחילות להתבקע הפויקה מוכן. 
11. להוריד מהאש, לחכות כמה דקות ולטרוף.







המתכון של יהודית
פויקה חגיגת בשר ברוטב קוקוס
(מתאים לסיר פויקה 3-4)
לשים שמן בסיר
לחתוך 3 בצל לריבועים גדולים(כי זה מתכווץ)
לחתוך 4 גזר, בטטה אחת גדולה, 8 תפוחי אדמה ןלטגן כמה דקות את כל הירקות בסיר.
הגיע שלב של הבשששר, אפשר לשים עוף שלם וחצי חבילת חזה עוף(כל אחד ובחירתו)
מעל העוף לשפוך:בקבוק -קולה
-בירה שחורה
-ציל קטן
- סויה קטן
ושלוש כפות דבש גדושות.
אחרי שהגזר מתבשל אפשר להכניס כוס אורז .
שתי דקות ויש אחלה אוכל מפנק!!
בהצלחה ובתאבון:)
 

 

לייבסיטי - בניית אתרים